Varmepumpe

Varm hele huset op med en effektiv varmepumpe

Varm hele huset op med en effektiv varmepumpe

advertorial

Overvejer du at købe varmepumpe? Så læs med i det følgende.

Skal jeg have en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe?

Inden du styrter ud for at købe dig en varmepumpe til din bolig bør du sætte dig ind i forskellen på de to mest almindelige varmepumpe typer. Det er nemlig vigtigt at du køber en varmepumpe som passer til din bolig og til den opvarmnings form du benytter dig af for nuværende.

Luft til luft varmepumper er glimrende alternativer til de dyre og ineffektive elektriske radiatorer, som desværre stadig findes i mange danske boliger. Sådanne radiatorer er kendt for at være store strømslugere, hvilket tydeligt kan ses på el regningen.

Varmepumpe

Erstatter du dine el radiatorer med luft til luft varmepumper vil du hurtigt kunne spare op imod halvfjerds procent af dine udgifter i forbindelse med opvarmning. Og så er der den ekstra bonus forbundet med luft til luft varmepumper at de renser luften, samtidig med at de om sommeren kan ”vendes” og bruges som air condition anlæg.

Skift fyret ud med en luft til vand varmepumpe og spar penge

Fyrer du der imod med olie, gas eller piller, kan du i stedet vælge at udskifte det gamle, slidte fyr med en moderne luft/vand varmepumpe. Ved denne manøvre kan du ligeledes spare store summer, helt uden at behøve at skrue ned for varmen i radiatorerne eller det varme vand når du tager brusebad.

En luft til vand varmepumpe er nemlig utroligt energi effektiv, hvilket betyder at den skal have mindre energi tilført for at kunne producere samme mængde opvarmet brugsvand og cirkulationsvand som et olie, pille eller gas fyr. Og denne høje effektivitet, med hvilken varmepumpen udnytter den tilførte energi, betyder samtidig at den her i 2022 er det mest klima venlige alternativ til fyret.

Du kan læse mere om luft til vand varmepumper på Amalo.dk.