haveanlæg

Tips til haveanlægning

Tips til haveanlægning

advertorial

Sommeren er på vej, og måske står du over for et haveprojekt af de helt store. Selvom havearbejde nærmest virker næsten terapeutisk for mange mennesker, kan især anlægning af en helt ny have være for nogle være forbundet med rådvildhed. Vi har samlet en række tips til dig, der mangler inspiration til din nye have.

En have der passer til dig

Skal du have anlagt en ny have, bør du først og fremmest finde ud af, hvordan og hvor meget, du har tænkt dig at bruge haven. I hvor høj grad finder du glæde ved at vande, luge og alt hvad der ellers skal gøre i en have? Kunne du tænke dig et naturbassin med fisk?

Vil du have kantsætning eller støttemure i din have? Det er vigtigt at stille sig selv spørgsmål som disse, når man skal anlægge en ny have. Har du brug for hjælp til, hvordan du skaber din drømmehave, kan du finde inspiration her http://skibbildanlaegsgartner.dk/haveanlaeg/

haveanlæg

Have til hele familien

Skal hele familien kunne nyde at opholde sig i haven, kan du med fordel indrette den, så både små og store kan få glæde af at færdes i den. De fleste børn vil elske en køkkenhave, hvor de kan smage, dufte og være med til at passe planterne. Et legeområde vil også falde i god jord hos børnene, der vil kunne bruge mange sommerdage i haven med vandbassin, havespil, hulebygning og meget mere.

Smukke blomster og buske til din have

En nem måde at få mange blomster i din have, uden at det kræver meget arbejde, er ved at have blomstrende buske. De kan bl.a. plantes som bunddække, og derved holde ukrudt væk.

Nogle af de flotteste og nemmeste blomstrende buske at holde, er syren, pibeved, sommerfuglebusk og hortensia. Også bærbuske er nemme at holde, giver haven farve og giver dig noget at smage på.