radonmåling

Radonmåling og fugtmåling i boligen

Radonmåling og fugtmåling i boligen

I moderne boliger skulle man tro, at indeklimaet ville være perfekt. Men sådan forholder det sig ikke altid – og derfor bør du anskaffe de rette redskaber til måling af eksempelvis radon og fugt.

Kan jeg bruge et hygrometer til radonmåling?

Det korte svar på oven for stillede spørgsmål er nej. Et hygrometer bruges ikke til måling af radonværdier i boligen. Men der er andre faktorer end radonniveauet som påvirker indeklimaet. En af disse er luftfugtigheden – og denne kan måles med et hygrometer.

Hvorfor måle luftfugtigheden med et hygrometer?

Hvis niveauet af fugt i luften i din bolig er for højt vil du kunne mærke dette i form af ubehag. Vi kender alle sammen til hvorledes en rigtig lummer dag kan påvirke humøret og energiniveauet. Derfor er et velreguleret klima til hver en tid at foretrække.

Samtidig vil høje fugtniveauer i luften kunne øge risikoen for fugtskader på boligen. Fugt kan sætte sig i murværket og give anledning til frostsprængninger når vinteren sætter ind.

Der ud over vil fugt i vægge og i gulv konstruktioner kunne forårsage farlig skimmelsvamp. Skimmelsvamp udgør et problem for helbreddet og kan være årsag til lidelser i åndedræts systemet, for eksempel astma eller allergi. Skimmelsvamp er desuden særdeles vanskeligt at få has på. Derfor er det vigtigt at danne sig et overblik over fugt niveauet i boligen, således at man har mulighed for at regulere dette via diverse tiltag. Og til dette formål er et hygrometer et vigtigt redskab.

Find et effektivt hygrometer online

Hos RadonHuset kan du købe et smart lille hygrometer som kan sidde på køleskabet ved hjælp af en magnet. Dette hygrometer giver dig et fint overblik over fugt niveauerne i det pågældende rum inden for de seneste fireogtyve timer. Du kan finde og bestille det smarte hygrometer i den online shop på RadonHuset.dk.