tysk sprogkursus

Hvorfor lære tysk? Gode grunde til at lære tysk

Hvorfor lære tysk? Gode grunde til at lære tysk

Har du nogensinde spekuleret på om du skal lære tysk eller hvorfor folk stadig lærer sproget, når det er meget nemmere at tale engelsk? Der er faktisk masser af gode grunde til at lære at tale tysk.

Tyskland er vores største nabo mod syd, tyskerne er meget flinke til at besøge Danmark som turister her, så det kan give gode jobmuligheder her i landet, og der er mange gode forretningsmuligheder i Tyskland. Overvej at tage et tysk sprogkursus i Aarhus og se hvor mange muligheder det åbner op for.

Her er nogle flere gode grunde til at lære tysk:

Brug internettet på en helt ny måde

Har du en personlig blog, der mangler et publikum? Måske bør du overveje at skrive det på tysk såvel som på dit eget sprog.

Tyskerne har en dominerende internet-tilstedeværelse. Tysklands landedomæne .de har været nummer to i verden efterfulgt af .com. Lige nu ligger det på omkring en femteplads og efter .com, .ru (Rusland), .net og .org.

5,8% af alle websider er skrevet på tysk lige efter Ruslands 5,9%.

Der er masser af nyt internet, der skal opdages for tysktalende. Vil du virkelig gå glip af det?

Mozart

Hvad har Mozart, Bach, Beethoven, Schubert, Brahms, Schumann og Wagner til fælles? Bortset fra at være berømte komponister, talte og skrev de alle på tysk.

Du har sikkert også hørt om Rammstein, Kraftwerk og Milky Chance. Disse bands synger på både tysk og engelsk.

Mens vi er ved kunst, så udkommer der hvert år 80.000 nye bøger i Tyskland. Kun en lille procentdel af disse oversættes til andre sprog. Alle de bøger er kun tilgængelige for dem der har en god forståelse for det tyske sprog.

Derudover vil du være i stand til at læse Kafka og Göethe, som de oprindeligt blev skrevet uden at noget går tabt i oversættelsen.

Vil du tjene penge? Lær tysk

Vidste du, at Tyskland er den største europæiske handelspartner med USA? Tyskland eksporterer alt fra køretøjer og maskiner til kemiske produkter og metaller.

Hvis du er interesseret i at forfølge eller styrke en karriere inden for erhvervslivet, vil du være godt stillet ved at kende din tyske forretningspartners modersmål.

Tysk er nemt at lære

Tysk og dansk tilhører det samme sprogtræ. Derfor er tysk let at lære for dansktalende. Mange af ordene er helt ens – grammatikken kan være en anelse mere kompliceret, men med lidt øvelse, kan du sagtens lære det også.