rensning af ventilation

Hvordan ved jeg, at mine ventilationskanaler skal renses?

Hvordan ved jeg, at mine ventilationskanaler skal renses?

advertorial

Det kan være svært at vide hvornår man bør rense sit ventilationssystem, men det behøver dog ikke være en svær opgave. Man kan tjekke om ens kanaler ser beskidte ud, for så er de højst sandsynligt også beskidte.

Hvis man ikke har fået foretaget en rensning af sine ventilationskanaler inden for de sidste 5 år, kan det også være en god ide at få tjekket op på om der kan være behov for dette.

Læs mere omkring rensning af ventilationsanlæg herunder

rensning af ventilation

Du skal have foretaget en rensning hvis:

At der er en betydelig og synlig formvækst inde i ens kanaler eller på komponenter i sin ventilations kanal. Der er flere vigtige punkter man bør selv være opmærksom på for eksempel støv/svamp i sit ventilationssystem.

Hvis ens ventilationskanaler er fyldt med store mængder snavs samt støv

Det er vigtigt at få skiftet sit ventilationsanlæg rettidigt da støv kan sætte sig på veksleren og blive ført ind i kanalerne og på den måde bliver hele rummet eller det indvendige i bygningen støvet.

Hvor tit bør en ventilationsrens udføres?

Det skal gerne være minimum engang hvert 3-5 år, men det kommer meget an på den generelle støvmængde som virksomheden udgiver. En pakkeproduktion afgiver meget mere støv end eksempelvis et kontor. For at have et konstant godt indeklima så kræver det også at man får fjernet store ophobninger af støv, skidt og andre organismer fra sit ventilationssystem.

Kontakt en professionel

Man bør kontakte en professionel hvis man gerne vil have tjekket op på sine ventilationsanlæg for ophobninger af støv samt andet. Det kan du let gøre ved at finde en udbyder med en simpel online søgning. Du kan for eksempel skrive “rensning af ventilation i Hvidovre” og så vil der komme en masse muligheder op for dette område. Udvælg nøje efter at have lavet tilstrækkeligt research.