Hvor stærk skal din chili con carne være?

Det er ofte det mest vante spørgsmål, når man serverer en chili con carne, som man bliver mødt af fra de andre middagsgæster: Hvor stærk er den?

Det er ikke en kritik at stille sådan et spørgsmål, for nogle mennesker kan ikke klare alt for stærk mad, og det laver oprør i deres maver, så det ville være synd og skam at servere en chili con carne, som gæsterne ikke kan indtage.

Og måske er man så vant til at lave ens chili con carne på en bestemt måde, at man lidt laver den på autopilot og ikke overvejer, hvor stærk man egentlig gør den.

Man foretrækker måske, at den skal være godt krydret og være markeret i smagen, så man laver den godt med chili eller andre stærke ingredienser i, for som man ellers siger for sig selv, mens man laver den: det er jo ikke en con carne, det er en CHILI con carne.

Og chili con carne er skam slet ikke så svært at lave, læs bare her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/10355/chili-con-carne

Specielt hvis man får mange gæster, så er det nemt at lave en stor omgang af chili con carnen, hvor gæsterne så selv kan øse op, hvor meget de ønsker at spise.

Vores råd er blot, at hvis du skal være på den sikre side, så er det jo nemmere at gøre retten her stærkere efterfølgende, end at man skal gøre den mindre stærk, efter man har lavet den – det er faktisk ret umuligt.

Har man små chili flager i, skal man sortere dem fra, og det er et noget nær umuligt pillearbejde, og hvis der er chilisauce i, så kan man ikke si det fra bagefter.

Så finten er, at man laver maden mild og så stiller nogle ting ved siden af såsom chiliflager eller chilisauce, som gæsterne så selv kan pøse på.