vinyl

Hvor meget er din vinyl værd lige for tiden?

Hvor meget er din vinyl værd lige for tiden?

Måske har du fundet en gammelt støvet vinyl på loftet, som du har en stor antagelse om, at den er mange penge værd, fordi den er gammel, mens en lidt ældre vinyl med en kikset kunstner nok ikke vil indtjene så mange penge i dag.

Men det er bestemt muligt at tage gigantisk fejl på den front, for selvom alderdom kan betyde en højere pris, så kan der være andre forhold, der får den kiksede vinyl til at være den mere værdifulde.

Mange af de ting, der er med til at gøre en vinyludgivelse værdifuld, gælder sådan set også mange andre ting, der kan blive penge værd eller det modsatte.

Så den kommende forklaring kan du sådan set godt omsætte til også at handle om andet en vinyler, men nu holder vi lige fokus på denne udgivelsesform.

Når den uventede vinyl er den dyre

Ser du på en salgspris på en nu vinyl, kan den i dine øjne være dyr, men det er fordi, at der er mange led, som der skal have betaling, når denne vinyl er blevet solgt fra ny.

Derfor kan du ikke regne med at sælge din vinyl for samme pris, selvom du aldrig har afspillet den eller åbnet den, men chancen er der, hvis det er en eftertragtet vinyl, der hurtigt blev udsolgt.

Som regel er de første oplag af vinyler også mest værd, og så kigger man selvfølgelig også på tilstanden af vinylen, for bedre den er, jo mere vil den være værd.

Angående den kiksede vinyl, så kan det jo være en sjælden udgivelse, som der ikke blev trykt så mange af i sin tid, men som med tiden er blevet populære, fordi kunstneren senere gik hen og blev kendt eller døde i en tidlig alder.

Derfor kan man aldrig være helt skråsikker med den slags.