kay bojesen

Hvem var Kay Bojesen?

Hvem var Kay Bojesen?

Kay Bojesen var en af Danmarks største design koryfæer. Kay Bojesen var oprindeligt sølvsmed, men gik da sønnen Otte blev født over til at fremstille søde og finurlige dyr og andre figurer i træ. De fine træfigurer var oprindeligt tænkt som legetøj, men er siden hen gået hen og blevet ganske ikoniske inden for dansk design, og pryder ny mange hjem verden over som pynt og som samler objekter.

Blandt de mest kendte og elskede Kay Bojesen figurer er den sjove abe, som er lavet til at dingle fra reoler, hylder eller lampe ledninger i sin ene arm. Men Kay Bojesen er andet og mere end den velkendte abe. Den berømte designer står også bag andre træfigurer, blandt andet garderen, bilerne, elefanten, flodhesten, gravhunden og så de sæson betonede nisser og nissepiger.

Egner Kay Bojesen figurer sig som gave idéer?

Faktisk egner de morsomme og farvestrålende figurer sig utroligt godt som gaver til såvel børn som voksne. En Kay Bojesen figur er lavet til at kunne holde til børns leg, og er derfor glimrende at give til børn som et holdbart og solidt stykke legetøj i høj kvalitet.

Samtidig kan barnet glæde sig over de smukke design ikoner, mens han eller hun vokser op – og senere i livet kan såvel gardere som aber og gravhunde tjene som stilfuld pynt i det vel indrettede hjem. Især de søde og kære fugle, som også er fremstillet i hårdt træ, er gode at give som gave. Der kommer nemlig nye udgaver af fuglene hvert år – og således kan modtageren over årene opbygge en værdifuld og farvestrålende samling.

Hvor kan jeg købe Kay Bojesen figurer?

Hvis du leder efter et sted, hvor du kan købe de søde træfigurer fra Kay Bojesen online, kan du med fordel besøge Design Klassiker Shop på designklassikershop.dk