gulvafslibning

Gulvmand: Derfor skal du ikke gå ind med sko!

Gulvmand: Derfor skal du ikke gå ind med sko!

Hvem har ikke prøvet at stå i entréen med sko, der lige er blevet snøret og så opdaget, at man har glemt sin telefon, taske eller noget helt tredje inde i stuen? Er du en af dem, der går ind med sko, selvom du har trægulv, så læs med her – det er nemlig ikke nogen god idé.

Det er fristende at beholde skoene på, hvis man lige har glemt noget inde i huset eller lejligheden, og så meget skade kan det vel heller ikke gøre, vel? Vi har talt med en erfaren gulvsliber (https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-holte/) og emnet, og svaret er ikke til at tage fejl af: Det gør nemlig meget skade, og du bør altid lade skoene stå:

“Dine skosåler er fyldt med småsten og sand i rillerne, og selvom det ikke ser ud af noget særligt, og du selvfølgelig har tørret dem af på dørmåtten, så er det hård kost for dit trægulv. For hver gang du går ind med sko, ridser du overfladen en lille smule, og uanset hvordan du vender og drejer det, så er det unødigt slid, der medfører, at gulvet skal slibes hurtigere end ellers.”

Så ofte skal dit trægulv slibes

Der findes ingen formel for, hvor tit du skal lade en gulvmand slibe dit trægulv, men du kan jo tage et kig på gulvet og spørge dig selv om 1) Er der mange ridser, skrammer, hakker og misfarvninger og 2) Er der steder, hvor lakken er brudt helt igennem?

Kan du svare ja til ovenstående spørgsmål, er det måske på tide at kigge dig om efter en gulvmand, der kan slibe dit trægulv, og når det er gjort, skal du overveje, om du skal vælge en efterbehandling, der passer til den måde, du bruger gulvet på (fx hvis du ofte går ind med sko), så du giver dig selv de bedste odds for at passe på det.