kloakservice kalundborg

Få tømt din septiktank af et kloakfirma

Få tømt din septiktank af et kloakfirma

advertorial

For de fleste anses vores kloaksystem, som noget man tager for givet og kun når det ikke fungerer, tænker man over det, og her gælder det bare om at få det fikset, så alt vender tilbage til normalt. Men vores kloaksystem er kun 150 år gammelt hvilke betyder at alle endnu ikke er tilkoblet. Det er primært tyndt befolkede områder, sommerhus og kolonihaver der stadig mangler. 

De har i stedet ofte en septiktank. En septiktank fungere i princippet som en kloak. Forskellen er blot, at når tanken er fuld skal den tømmes. Det ser af et kloakfirma. Du kan f.eks. søge på kloakservice i Kalundborg.

kloakservice kalundborg

At få en septiktank

Har du et sommerhus eller kolonihave og endnu ikke har en tank, skal du kontakte et kloakfirma. Du må ikke selv grave en septiktank ned. Eller mere præcis, du må gerne grave det kæmpe store hul, som tanken skal ned og grave renden, hvor rørene skal lægges, men det kloakmæssige skal laves af en autoriseret kloakmester.

Der skal også ansøges hos kommunen og det færdige arbejde skal godkendes. At det bliver godkendt er en del af kloakmesterens arbejde. Det kan godt betale sig at få en så stor tank som muligt, da den ellers skal tømmes tit og ofte. Du betaler selv for at få din septiktank tømt.

Er du i tvivl om hvor vigtigt det er at have et velfungerende kloaksystem, kan du slå “den sorte død” op. I middelalderen var Europa plaget af pest og over 25 procent af Europas befolkning døde. Det gjorde de fordi rotterne som levede af og i det affald, som folk smed ud i gaderne eller på møddingen. Dengang viste man ikke, at det var rotterne, der overførte pesten fra den ene person til den anden. I stedet troede man at det var guds straf.