Misbrugscenter

Er du landet ved det rette misbrugscenter?

Er du landet ved det rette misbrugscenter?

Når vi her i denne artikel vil beskæftige os med spørgsmålet om, hvorvidt man har fundet sig det rette behandlingscenter for ens specifikke misbrug, så er vi allerede gået et spadestik ned i beskrivelsen.

Forudsætningen for at forstå indholdet i denne artikel fuldt ud er, at man allerede har fundet et velegnet misbrugcenter, som man også kalder et behandlingscenter, i den forstand, at det passer til det misbrug, man skal i behandling for.

Det kan være narkotika, ludomani, sexafhængighed eller noget helt fjerde og videre.

Men om man er landet det rette sted, relaterer sig til, om man føler sig til rette på det givne sted, om behandlingen sømmer og passer ens personlighed og misbrug, og om man mærker en betydningsfuld forandring hos en til det bedre.

Det vil vi bruge spaltepladsen her til at komme nærmere ind på.

Som misbruger kan man jo være førstegangsbesøgende på et behandlingscenter, så man ikke ved, hvad der er af alternativer, men man kan også være genganger, og måske er man endda på falderebet til opgivelse af behandling grundet tidligere fejlslag samme sted eller andre steder.

Misbrug er nemlig en personlig ting, så ofte skal der specifik behandling til, der kan foregå ved indlæggelsen, medicin, terapi og lignende.

Pejlemærkerne for om behandlingen går givtigt, har vi lidt hintet, men det handler blandt andet om, om man mærker en indre udvikling og ro over tid med behandlingen. For selvfølgelig skal behandlingen have lov at virke og give den et forsøg over tid, men over længere tid skal der gerne ske noget positivt.

Føler man sig talt i øjenhøjde til af ens behandlere, eller er man bare endnu et journalnummer for dem?

For misbrugeren kan det handle om liv eller død, så det er vigtigt, at misbrugeren føler sig behandlet som menneske og ikke udelukkende som patient.

Skulle du som misbruger være landet det rette sted, så ønsker vi dig held og lykke med behandlingen på misbrugscenteret!